De sleutel tot snellere en nauwkeurige leadkwalificatie

schedule 7 juni 2023
bookmark_border Sales Strategie, Sales Proces
create

Als onderdeel van of verantwoordelijke van het salesteam begrijp je als geen ander hoe waardevol tijd en middelen zijn in het verkoopproces. Het opvolgen van leads die uiteindelijk niet tot conversie leiden, kan een enorme verspilling zijn. Daarom introduceer ik graag de Dealwaardematrix, een krachtig hulpmiddel waarmee bedrijven gemakkelijk leads kunnen kwalificeren en de waarde van potentiële deals kunnen beoordelen. In dit artikel zal ik uitleggen hoe de Dealwaardematrix werkt en welke voordelen het biedt voor sales- en marketingteams van B2B organisaties.

De Dealwaardematrix in een notendop

De Dealwaardematrix is een eenvoudige, maar effectieve tabel waarmee je als organisatie snel kunt bepalen of het de moeite waard is om een lead op te volgen of links te laten liggen. Het stelt salesmedewerkers in staat om leads te kwalificeren op basis van een aantal criteria, zodat ze zich kunnen concentreren op die leads die het meest veelbelovend zijn.

Voordelen van de Dealwaardematrix

Efficiënte leadopvolging:

Met de Dealwaardematrix hoeven salesmedewerkers niet langer kostbare tijd te verspillen aan het opvolgen van leads die niet van plan zijn om te kopen. Door leads te beoordelen op basis van de vooraf bepaalde criteria in de matrix, kunnen ze zich richten op die leads die een hogere kans hebben om daadwerkelijk te converteren. Dit leidt tot een efficiënter en productiever salesproces.

Snellere kwalificatie:

Het kwalificeren van leads kan tijdrovend zijn, vooral als er geen duidelijke criteria zijn om hun waarde te beoordelen. De Dealwaardematrix biedt een gestructureerde aanpak en maakt het mogelijk om leads snel te beoordelen op basis van meetbare factoren, zoals budget, behoeften en beslissingsbevoegdheid. Hierdoor kunnen salesmedewerkers sneller beslissen welke leads de moeite waard zijn om te vervolgen.

Betere samenwerking tussen marketing en sales:

De Dealwaardematrix zorgt voor een betere samenwerking en communicatie tussen de sales- en marketingafdelingen. Door de resultaten van de matrix terug te koppelen naar de marketingafdeling, kan er een waardevolle dialoog ontstaan over de kwaliteit van leads en de effectiviteit van marketingcampagnes. Dit stelt beide teams in staat om hun inspanningen te optimaliseren en de ROI van marketinguitgaven te verhogen.

Download de Dealwaardematrix-template

Wil je zelf aan de slag met de Dealwaardematrix en je salesproces naar een hoger niveau tillen? Vul onderstaand formulier in om onze gratis template te downloaden waarmee je gemakkelijk je eigen matrix kunt opstellen. Deze template helpt je om de relevante criteria te definiëren en biedt een praktische structuur om leads te evalueren.

Conclusie

Met de Dealwaardematrix kunnen salesmedewerkers leads snel en accuraat kwalificeren, waardoor ze zich kunnen concentreren op de meest veelbelovende deals. Het stelt bedrijven in staat om hun salesproces te versnellen, efficiënter te werken en beter samen te werken met de marketingafdeling. Aarzel niet om onze template te downloaden en ontdek zelf de voordelen van de Dealwaardematrix voor jouw organisatie.

Vul onderstaand formulier in en ontvang het template in je mailbox

Het template bevat een voorbeeld van hoe een Dealwaardematrix eruit kan zien en een leeg template voor eigen gebruik. In dit Excel document beschrijven we in vier stappen hoe jij het template zelf kunt invullen en zo tot een Dealwaardematrix komt dat jij effectief kan inzetten in je eigen organisatie.