Over Sales Architects

Wij zijn een team van B2B sales- en marketingprofessionals. Door een systematische aanpak komen wij snel tot de kern van de pijnpunten en belemmeringen voor groei binnen jouw organisatie.

DIT IS WAAR WIJ IN GELOVEN

Onze visie en filosofie

Het traditionele verkoopmodel houdt groei tegen. De grondoorzaak ligt bij de autonome accountmanager die in de meeste bedrijven een centrale rol in het verkoopproces speelt.

In plaats van de sleutel tot groei te zoeken in meer personeel en middelen, geloven wij dat iedere organisatie verborgen capaciteit bezit die onbenut blijft. Om dat te identificeren en aan te pakken is een fundamenteel andere kijk op sales nodig. Zo realiseren we groei voor onze klanten zonder de operationele kosten te verhogen.

Onze aanpak is gebaseerd op principes die voortkomen uit de werken van Eli Goldratt en zijn Theory of Constraints (ToC), een filosofie uit de wereld van fabrieken en productie die we toepassen op het salesproces. Een belangrijk onderdeel hierin is het verdelen van rollen en verantwoordelijkheden om de output van de organisatie te maximaliseren.

Bij Sales Architects geloven we dat effectiviteit in sales niet anders is dan het optimaliseren van een complex productieproces. Niet alleen bij leads omzetten in klanten, maar ook om een groeiend omzetaandeel uit bestaande klanten te halen.

Net zoals in een fabriek, waar elke stap van de assemblagelijn van cruciaal belang is voor de uiteindelijke output, zien wij het salesproces als een logistiek vraagstuk dat draait om voortbrenging en levering van waarde aan klanten.

We zien dat er een wereld opengaat voor bedrijven die onze benadering omarmen en het ze in staat stelt om meer marktaandeel te bereiken en de concurrentie voor te blijven.

notitieblokje van sales architects
jacob schermers oprichter van sales architects

MAAK KENNIS MET DE OPRICHTER

Over Sales Architects

Jacobs werkzame leven begon in de logistiek en supply chain management. Hij begreep het belang van efficiënte logistiek in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Als commercieel directeur zag hij de logica van logistiek en is hij diezelfde principes gaan toepassen op zijn salesteams.

Na enkele jaren salesteams in het MKB+ geleid te hebben, raakte hij bekend met de Theory of Constraints van Eli Goldratt. Jacob paste deze theorie toe op het salesproces, en verdiepte zijn kennis door opleidingen te volgen in binnen en buitenland.

Hierna begon een periode van diverse interimrollen. Dit leidde uiteindelijk tot het idee om zijn kennis en ervaring breder in te zetten dan enkel binnen interim-opdrachten. In 2017 ontstond Sales Architects, een bredere opzet waarmee meer commerciële B2B-organisaties geholpen kunnen worden om maximale impact te maken.

Onze architecten

teamfoto jacob schermers

Jacob Schermers
Oprichter & Projectleider

Jacobs kracht is om de mindset van je hele organisatie te veranderen. Naast de leiding van Sales Architects zijn Jacob’s dagelijkse taken gericht op het creëren van een erkende cultuur en het continue groeien en ontwikkelen van zijn team.

teamfoto sjoerd

Sjoerd Spoelstra
Strategie & Proces

Sjoerd neemt organisaties bij de hand om heldere doelen te formuleren èn te realiseren. Hij zorgt voor accountability in je bedrijf, waarbij iedereen weet wat hij moet doen, waarom en hoe. Sjoerds missie is om elk proces zo schaalbaar mogelijk te maken.

teamfoto luc

Luc van der Ploeg
Sales Architect

Luc zorgt voor de efficiënte planning en uitvoering van projecten, waarbij hij elke stap nauwkeurig bewaakt. Hij staat bekend om zijn scherpe oog voor detail en zijn vermogen om teams te motiveren en te begeleiden. Mede dankzij Luc worden projecten binnen de gestelde tijd en budget worden afgerond.

teamfoto niels

Niels van de Beek
Project Management Officer

Niels vervult een essentiële rol bij de uitvoering van uitdagende projecten waarin planning & control, change management en kwaliteitsmanagement voor hem een alledaagse bezigheid is. Niels is de ideale sparringpartner met een analytische en kritische kijk op de zaak.

Christa Schermers

Christa Schermers
Coretalents Specialist

Christa richt zich op het inzetten van specialisten door inzicht te krijgen in hun unieke persoonlijkheids-DNA. Met de Coretalents-methodiek bepaalt Christa waar teamleden energie van krijgen. Dit zorgt voor een betere teamdynamiek, meer werkplezier en optimale prestaties.

teamfoto annemarie

Annemarie Kos
Back Office

Annemarie is accuraat en heeft een sterk organisatorisch vermogen. Met haar discipline en overzicht biedt ze ondersteuning in de dagelijkse werkzaamheden en klantprocessen.